Yurt Dışı Lojistik
İhracat akışının yükselerek sürmesi ve e-ihracata yaşanan aksaklıkları aşmak adına hayata geçirilen girişimlere bir yenisi daha eklendi. Yurt Dışı Lojistik Merkezlerinin Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yurt Dışı Lojistik Merkezlerinin (YDLM) Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. E-ihracat alanında faaliyet gösteren pekçok firmanın en büyük sorunlarından biri, gönderdikleri malların takibi ile alakalı. Ayrıca ihracatçılar, e-ihracat yöntemiyle, özellilkle Avrupa ülkelerine yapılan ürün sevkiyatlarında ürünün iadesi durumunda çok büyük sorunlar yaşıyor. Avrupa’da kurulacak YDLM’ler ile birlikte, e-ihracat kanallarında ve ürün sevkiyat süreçlerinde mevzuatlar gereği yaşanan bu sıkıntıların da önüne geçilmesi hedefleniyor.

GIDERIN YÜZDE 70’I KARŞILANACAK
Söz konusu karara göre, YDLM’lerin faaliyete geçirilmesine yönelik kurulum, bilişim dahil yatırım, ruhsat ve izin giderleri yüzde 70 oranında ve merkez başına en fazla 5 milyon dolar olmak kaydıyla desteklenecek. Doğrudan veya yurt dışında faaliyet gösteren şirketleri ya da şubeleri aracılığıyla açtıkları birimlerin vergileri dahil kira, komisyon, kullanım giderleri kapsamında destek oran ve tutarı ilk iki yıl yüzde 70, diğer yıllar yüzde 50 ve YDLM başına yıllık en fazla 3 milyon dolar olarak belirlendi.
BEŞ YIL BOYUNCA KIRA DESTEĞI
Reklam, tanıtım ve pazarlama faaliyetleriyle danışmanlık hizmeti alımına yönelik giderler ile Ticaret Bakanlığı’nca belirlenecek koşullara uygun olarak istihdam edilen en fazla 10 kişinin brüt ücretine, yıllık kişi başı 100 bin doları geçmemek kaydıyla, ilk iki yıl yüzde 70, diğer yıllar yüzde 50 ve YDLM başına yıllık en fazla 700 bin dolar destek sağlanacak. Kira, komisyon ve kullanım giderleri ile reklam, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri giderlerine ilişkin desteklerden beş yıl süreyle yararlanılabilecek. Kullanıcıların gümrükleme ve genelgeyle belirlenen diğer giderleri yıllık en fazla 100 bin dolar olarak desteklenecek, desteklenme süresi ise en fazla beş yıl olarak belirlendi.
BAŞVURULAR TICARET BAKANLIĞI’NA
Bakanlık, son üç yıllık ortalama kapasite kullanım oranı en az yüzde 50 olanlara beş yıla kadar ilave destek süresi verebilecek, toplam destek süresi 10 yılı aşmayacak. YDLM’lerin destek kapsamına alınması için iş birliği kuruluşlarınca fizibilite raporu hazırlanarak, ayrıntıları genelgede belirlenen projeyle Ticaret Bakanlığı’na başvurulması ve bu projenin Bakanlıkça uygun bulunması gerekecek.

“LOJISTIK MERKEZLERIN ÖNEMI ARTACAK”
Marmara Grubu Vakfı’nın online olarak düzenlediği 23. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, daha yüksek hacimli ürünlerin ihracatında lojistik merkezlerinin yeni dönemde daha da önem kazanacağına işaret ederek, “Yeni dönemde ülkemize yönelen talebe tam anlamıyla cevap verebilmemiz için üretim kapasitemizi geliştirmemiz gerekmektedir. Türkiye üretimde sürdürülebilirlik ilkelerini azami benimsemeli ve yeşil ekonomiye ağırlık vererek ihracatımız bu alanda belgelenmelidir” dedi

Kaynak: TiMReport
4 Major Roles of Shipping in World Trade
It's Happening. The Biggest Crash EVER.
مواعيد🇪🇦 visa national // regroupement familial وطريقة معرفة الحجز هل هو مأكد
Beginners current Product Struggling Scenarios | Export Help Center | Shorts
Most Profitable Products to Export from Nigeria 2022
متحف تشاملجا للحضارة الأسلامية – تقنيات رائعة من اعلى تلة في اسطنبول عند جامع جاملجا الكبير في تركيا
Recently Added Products to YeniExpo
Open Top Panorama DOUBLE DECKER To
Cobra DOUBLE DECKER Tourism City B
Vacuum dehydration type Hydraulic
Wholesale South Western Styling Fl
Wholesale Traditional Turkish Arab
Traditional Middle Eastern Orienta
Antigen Rapid Test Kit Uncut Sheet
Hummus Machine Production Line by