etkileşime olan artan bağımlılığımıza rağmen, fuarlar iş takviminin hayati bir bileşeni olmaya devam ediyor ve katılımcılara en son ürünlerini sunma, hayati bağlantılar kurma, yeni sözleşmeler kazanma ve işbirliğini geliştirme şansı sunuyor. Mevcut pandemi, endüstriyi kargaşaya attı.

Büyük fuar fuarı etkinlikleri 2020 tarihlerinde iptal edildiğinden, geleceğe hangi alternatifleri adapte etmemiz gerektiğine bakıyoruz.

geleneksel ticaret fuarı kullanılmıyor. dijital geleceğe geçme zamanı.
IBM stand during CeBIT 2010 at the Hanover Fairground, the largest exhibition ground in the world, in HanoverGermany

Önümüzdeki 10 yıl içinde, fuar yoluyla yüz yüze pazarlama hızla azalacak. Ticari fuar etkinlikleri, 7/24 dijital doğrudan pazara kıyasla yılda bir kez yapılır.

Yeni gelişmiş iletişim ve dijital teknolojiler çevrimiçi hale getirildikçe, b-to-b pazarlama bağlamı değişecek ve müşteri deneyimini kontrol eden kişi pazarı kontrol edecektir.

Geçmişte, üreticiler mevcuttu ve alıcılar ağ, bilgi paylaşımı, ürün tanıtımları ve sipariş yerleştirme için fuarlara katıldılar, çünkü başka uygun seçenek yoktu.

Bugün, fuar alanının eski koruyucu duvarları da yıkıldı. Alıcı-satıcı ilişkisinin bağlamı temelde dönüşüm geçirmiştir ve şu anda 7/24 ve giderek daha fazla dijital doğrudan olmaktadır.

Bugün, alıcılar ve satıcılar istedikleri zaman bir araya gelebilirler. Müşteri şu anda sorumludur ve bir fuar veya fuar organizatörüne ihtiyaç duymadan neredeyse sonsuz sayıda 7/24 satın alma seçeneğine sahiptir.

Elektronik iletişim tüm ilişkileri ve tüm ticari modları değiştirmiştir.

Alıcılar (yani katılımcılar) için yüz yüze olmak ve neredeyse her şey için yüz yüze olmak için seyahat etmek zorunda kalmak artık bir seçenek haline geliyor.

Şahsen herhangi bir yerde olmak, gelecekte kişisel bir seçenek haline gelecektir, çünkü ileri teknoloji dünyayı dünyaya gitmek zorunda kalmaktan ziyade bireye getirecektir.

Bugün pazarlama ve satış bağlamı, pazarlamacılar doğrudan müşteri sattığı için alıcının satın alacağı bağlamı belirlediği bir duruma kaymıştır.

Ticari fuar endüstrisi bugün tarihsel öneme karşı göreceli öneminin, merkez dışı bir özel pazarlama rolüne kaydırılmasıdır.

Fuar endüstrisi, pazarlamacıların bugüne kadar müşterileri meşgul etmek, olası satışları yakalamak ve satışları kapatmak için e- sistemleri oluşturmak için milyarlarca dolar harcadıklarını kabul etmelidir. Bu dolar ticaret fuarlarına yatırılmadı.

Geleceğe baktığımızda, pazarlamacılar giderek daha sofistike sistemleri uygulamak için önemli miktarda para harcamaya başladılar.

Bu sistemler şunları içerir:

  • Tüm medyada müşteri ve potansiyel müşteri davranışını izleme yeteneği
  • Gerçek zamanlı gelişmiş veri toplama ve analizi
  • Öngörülü pazarlama teknolojisi ve veri analizi
  • Sıralı, gerçek zamanlı, pazar araştırması teknikleri
  • Video tabanlı pazarlama iletişim teknikleri / teknolojileri
  • Müşterilere gerçek zamanlı olarak doğrudan satış mesajı hedeflemek, etkileşimde bulunmak ve kişiselleştirmek için otomatik pazarlama sistemleri
  • Müşteri etkileşimini artırmak için yapay zeka (AI) güdümlü “akıllı sistemler”
  • Pazarlama fonksiyonlarını otomatikleştiren yapay zeka tarafından yönetilen “botlar” (örneğin konuşma botları)
  • Veri toplama ve sonuçları ölçme ve değerlendirme becerisi potansiyel pazarlama ve medya alternatifleri

Büyük katılımcılar, tüm müşteri ilişkilerini ve ürün satış süreçlerini, çevik ve son derece duyarlı 7/24 sistemlere tamamen dijitalleştirmeye başladılar.

Büyük b-to-b pazarlamacıları da (şimdi özel) arka uç dahili veri kaynaklarını almaya ve B2B müşterilerinin tıpkı gibi kendi kendine sipariş vermelerini sağlayacak “müşteriye dönük”, teknoloji “ekosistemleri” oluşturmaya başlıyor B2C müşteri artık internet üzerinden kendi kendine sipariş veriyor.

Bugün, geleneksel ticaret fuarlarındaki katılımcılar birçok zorlukla karşı karşıyadır:

  • Sergilerin, çalışanların ve personelin toplam maliyeti yüksek, teşhir standı maliyeti ve hazırlığı, ulaşım, seyahat, oteller, basılı kataloglar ve daha fazlası.
  • Profesyonel alıcılar ve yabancı alıcılardan çok düşük katılım. Seyahat masrafları, salgın hastalıklar, seyahat kısıtlamaları ve dijital medya düşük katılımın nedenleridir.
  • Yıllık 3-5 gün sınırlı sergi süresi.
  • Anlaşma yapmak ve alıcılarla pazarlık yapmak için yeterli zaman yok.
  • Ürünlerini tanıtmak için sadece fuarlara güvenen katılımcılar, çevrimiçi alışveriş yapan birçok profesyonel alıcıyı kaçırıyor.
  • Profesyonel alıcılar artık dijital çevrimiçi B2B pazarlarına 7/24 alışveriş yapmak ve satıcılarla iletişim kurmak için gidiyor. Bu sadece birkaç gün boyunca değil, tüm yıl boyunca devam ediyor.

YeniExpo B2B dijital pazar ve ticaret fuarı, ürünlerini çevrimiçi sergileyerek ihracatçıların geleceğe hazırlanmasına yardımcı olabilir.

YeniExpo.com'da ürün eklemenin avantajları:

  • Mağazanızın platformda kolay ve hızlı kurulumu.
  • 30 dakika içinde, Marka ve Ürünlerinizi uluslararası ve yerel olarak toptancı alıcılara tanıtmaya başlayın.
  • Geleneksel yöntemler artık işe yaramıyor. Dijital çevrimiçi internet pazarlaması, pandemi kısıtlamalarının ekonomik etkisinden sağ çıkmanın tek yoludur.
  • YeniExpo peşin teknolojisi sayesinde, alıcılar google, yahoo ve diğer arama motorlarında arama yaptığında ürünleriniz çevrimiçi olarak mükemmel bir şekilde bulunacaktır.
  • Sınırsız sayıda alıcı teklifi talebi
  • Ücretsiz sınırlı Deneme Üyeliği mevcuttur.

 

Elektronik ticaret:

Günümüzde, açık bilgisayar ağı olan internet, elektronik ticaret için çok daha uygun bir altyapıdır. İnternet aracılığıyla, artık kapalı yapıdan açık yapıya geçerek küreselleşen ağların getireceği avantajlardan yararlanılmaktadır. Bu da özellikle KOBİ'lerin (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin) dünya ticaretinde daha fazla yer almalarına olanak sağlamaktadır.

Elektronik ticaret, özellikle KOBİ'ler için çok uygun bir ticaret şeklidir. Elektronik ticaret, ürün seçeneklerinin artmasını, ürünlerin kalitesinin yükselmesini ve daha hızlı bir şekilde ödenerek teslim alınmasını sağlamaktadır. Potansiyel tüketicilerin dünyanın her yanında pazara arz edilen ürünler hakkında bilgi sahibi olmalarına ve yeni üreticilerin dünya pazarlarına girmelerine imkân vermektedir. Daha düşük fiyatlı ve kaliteli ürünlerin pazara girmesi üreticiler arasında rekabetin artmasına ve tüm ticari işlemlerin maliyetinin düşmesine neden olmaktadır.

Elektronik ticaret, üretici ve tüketicileri, özellikle KOBİ'leri geleneksel ticaret engelleri olan pazara uzaklık, bilgi eksikliği ve talebe uygun üretim yapılamayışı gibi dezavantajlardan kurtarabildiği ölçüde yararlı olacaktır. Ancak, elektronik ticaret ülkelerin tüm ticari sorunlarını (örneğin ulusal tedarik zincirindeki halkaları) çözemez. Elektronik ticaret konusunda yeterli bilgi ve deneyime sahip olmayan ülkeler ilk aşamada interneti sadece reklam veya pazar araştırması amacıyla kullanabilirler.

E-ticareti bu kadar gözde kılan unsurlar arasında; e-ticaretin, şirket ile hedef kitlesi arasındaki doğrudan ilişki sağlaması, pazarlamacılara istedikleri bilgileri sunması, hızlı ve düşük maliyetli olması ve tüm bunların elektronik ortamda yapılıyor olması sayılabilir. Diğer olumlu unsurlar arasında ise dağıtımda kolaylık ve ucuzluk, tüketici ile daha rahat etkileşim, anında geri dönüş, dikkat çekicilik, küresel pazarla tanışma, 24 saat hizmet ve anında satış yer alır.

Normal koşullarda ortalama 10 yıl alan markalaşma süreci, elektronik ticaret sayesinde 2 yıla inmiş durumdadır.

Etkisi küresel olan İnternet ekonomisi, hem ticaret hem de siyaseti etkiler. Tüm dünya çapında, iş dünyasının önderleri, kendi şirketlerinin ayakta kalma ve rekabet edebilme yetilerinde internetin oynadığı rolü kabul etmektedir. Şirketlerin, bu yeni ekonomide rekabet edebilmek için internetin gücünden yararlanma gereksinimi ortaya çıkmıştır.

2017 yılında, iki milyar insan mobil bir e-ticaret işlemi gerçekleştirdi.

B2C, B2B ve B2E

B2B: Business to Business kelimesinden türemiş olan bu yöntemde Türkçe karşılığı firmadan firmaya anlamına denk gelmektedir. Diğer bir deyişle 2 firma arasında gerçekleşen alışveriş türüdür. YeniExpo.com bir B2B platformudur.

B2C: Business to Costumer kelimesinin kıslatılmış halidir. Türkçe karşılığı firmadan perakende müşterisine ya da firmadan tüketiciye şeklinde çevrilebilir. En popüler e-ticaret yöntemi olmasından dolayı örnek olarak neredeyse tüm e-ticaret şirketleri verilebilir.

B2E: Business to Employee kelimesinin kısaltılmış halidir. Türkçede bilinen tabiri ile,firmadan firma çalışanlarına özel sunulan indirimli yahut kampanyalı ürünlerin satıldığı şirket içi bir e-ticaret modelidir. Türkiye'de çok fazla kullanılmasa da bir takım örnekleri mevcuttur.

C2C: Customer to Customer kelimesinin kısaltılmış hali olan C2C ticaret modeli tüketicilerin tüketicilere satış yapabildiği e-ticaret modelidir. GittiGidiyor gibi e-ticaret siteleri bu modele örnekler gösterilebilir.

 

 

Leave a Reply