Kolay İhracat Platformu

Rekor üstüne rekor kıran Türk çısının performansını daha da yukarı çekmek adına hayata geçirilen Kolay İhracat Platformu (KİP), bir sosyal medya hesabı kadar kolay ve pratik.
olmasıyla büyük ilgi görüyor. Ağustosta hizmete sunulan platformdan, iki ay gibi kısa sürede toplam 8 bin 200 kişi ve firma yararlandı.

Küresel ticaretin en önemli merkezlerinden biri olan Türkiye, ihracatçıların önünü açmak adına dijital hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın ağustos ayında tanıtımını yaptığı 'Kolay İhracat Platformu da ihracatçıların dış satış performanslarını yukarıya çekmek adına gerçekleştirilen bu hamlelerden biri.

Kolay İhracat Platformu ile bütünsel veri eksikliğinin ortadan kaldırılması, yine ihracatla ilgili her bilgi ve verinin tek bir հարթակ altında toplanması hedefleniyor. Eylül ve ekim ayı ihracat performanslarını iki ayrı rekorla taçlandıran Türk ihracatçılar ve ihracatçı adaylarının KİP'na ilgisi de her geçen gün çığ gibi büyüyor.

Ekim ayı ihracat rakamlarını açıklarken KİP hakkında da bilgiler veren. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk iş insanlarının ve ihracatçı adaylarının kısa sürede platforma büyük ilgi gösterdiklerinin altını çizdi. Ağustos ayında devreye alınan KİPu'na iki aylık bir sürede 66 bin kullanıcının erişim sağladığı, 2 bin 700'ü firma, 5 bin 500'ü bireysel olmak üzere, 8 bin 200 kullanıkatığı.

kolay İhracat platformu 'na iki ayda büyük ilgi - Yeni 2021 թ.

YAPAY ZEKÂ KULLANICILARI YÖNLENDİRİYOR

Yenilikçi ve pratik kullanımıyla dünyadaki benzerleri arasında oldukça iyi bir yerde konumlanan KİP, yeni nesil teknolojiler, veri bilimi ve yapay zekâ yardımıyla ihracatçıların ve ihracatçı adayların koumlanan ihracatçı adayların koumlanan. Söz konusu հարթակ, bir sosyal medya kanalı kadar basit ve pratik kullanımıyla da iş dünyasının paydaşlarının ilgisini çekiyor. Peki, Kolay İhracat Platformu ihracatçılar ve ihracatçı adaylarına ne gibi kolaylıklar sağlıyor?

HEDEF PAZAR HAKKINDA ANLIK BİLGİLER

առաջին www.kolayihracat.gov.tr adresi üzerinden platforma giriş yapan kullanıcılar, hem kurumsal hem de bireysel giriş yaparak platformun avantajlarından faydalanma şansına sahip olabiliyorlar. E-devlet şifresiyle Kolay İhracat Platformu'na giriş yapan kişi ya da kurumlar, yurt dışına satmak istedikleri herhangi bir ürün için hedef pazar olarak düşündükleri ülkeleri seçiyorlar. Sonrasında, yine kullanıcının belirlediği pazarlama bütçesi üzerinden ihracatçılar ya da ihracatçı adayları hedef pazarlara yönlendiriliyor. Açılan dünya haritası ekranı üzerinden, ihracatı yapılmak istenen ürünün ithalatını en fazla yapan ülkeler, talep ettikleri ticari metanın özellikleri ve ilgili ürünü arayan firmalara rahatlıklıkla ulaş.

İKİNCİ FAZ NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?

Ülke seçimi yapıldıktan sonra, sırasıyla hedef pazarın söz konusu üründeki genel durumu, ithalat verileri, rakiplerin durumu, gümrük vergileri, ticaret anlaşmaları, ülke içerisindeki potanslılılılılkt. Bu özelliklerin tamamı, Kolay İhracat Platformu'nun ağustos ayında tanıtılan birinci fazında yer alıyor. Platformun ikinci fazının 2020'nin sonuna kadar devreye girmesi bekleniyor. Kolay İhracat Platformu'nun ikinci fazında ise ihracatçılar ve ihracatçı adayları için çok daha büyük kolaylıklar sunulacak.

Platformun geliştirilmiş ikinci fazıyla birlikte ihracat robotunun, şirketlere daha kapsamlı ülke önerileri sunması hedefleniyor. Geliştirilmiş ikinci fazda, ihraç ürünüyle birlikte satılabilecek yan ve tamamlayıcı ürünlerle ilgili tavsiyeler de yer alacak. Ayrıca, platformda kompanilerin ya da bireysel kullanıcıların sorularının 7/24 cevap bulacağı, doğal dil işleme algoritmalarını kullanan bir առցանց sohbet platformu da (chatbot) yer alacak.

YURT DIŞINDAKİ ALICILAR İLE İLETİŞİM

Şirketlerin dünyaya açılmasını destekleyen հարթակ, yurt dışındaki ithalatçıların ilgili şirketlere ulaşmasında da büyük kolaylık sağlıyor. Firmalar, platformda kendilerine ait bir sayfa oluşturarak ürünlerini sergilerken ithalatçılarla iletişim kurabilme kolaylığını da yakalıyorlar. Kişiselleştirilmiş öneriler ile akıllı ihracat robotu; firmalara, geçmiş faaliyetlerini de göz önünde bulundurarak özel pazar önerileri sunuyor. Հարթակ, firmaların doğru ürünle doğru pazarı hedeflemesini sağlıyor.

 

ՊԼԱՏՖՈՐՄՆԴԱՆ ԿԻՄԼԵՐ ՖԱՅԴԱԼԱՆԱԲԻԼԻՅՈՐ?

KİP, halihazırda yurt dışı firmalara dış satış yapan şirketler kadar, bu alanda yer almak isteyen şirketler için de büyük bir rehber özelliği konumunda. Tıpkı firmalar gibi bireysel kullanıcılar da Kolay İhracat Platformu'ndan efektif bir şekilde faydalanabiliyorlar. Herhangi bir ürünü ihraç etmek isteyen kişiler, mevzuatlardan, gümrük tarifelerine kadar, dış satış sürecinde ihtiyaç duyabilecekleri her türlü bilgiden en ince ayrıntısına kadar haberdar olabiliyor.

 

ՊԼԱՏՖՈՐՄ HAKKINDA SEMİNERLER VERİLİYOR

Տիկարետ Բականլը, Union պալատների եւ ապրանքահումքային բորսաների Թուրքիայի (TOBB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Genel Sekreterliği'nin uzaktan eğitim organisasyonuyla Ankara'nın Polatlı, Beypazarı verelıkoşerlıklery Դիշ Ticaret Bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Seminerlerde, katılımcılara Kolay İhracat Platformu hakkında bilgiler verildi.

Աղբյուր: TiMReport

Խնդրում ենք կիսվել վերը նշված հոդվածով🔝

Գլխավոր Ապրանքներ

Թողնել գրառում